Turnul Ceasornicului în viziunea artistică a copiilor români şi bulgari

Turnul Ceasornicului în viziunea artistică a copiilor români şi bulgari

Peste 20 de copii din Giurgiu şi Ruse au participat astăzi, 10 mai, la atelierul de creaţie româno-bulgar amenajat în centrul municipiului, în cadrul Primăverii Culturale Giurgiuvene, eveniment complex organizat de municipalitate, prin Centrul Cultural Local “Ion Vinea”. La această acţiune au luat parte copii de la cercurile de pictură din Giurgiu, dar și din orașul bulgar Nikolovo, aflat în districtul Ruse. Alături de micii artişti, au sosit la Giurgiu primarul din Nikolovo, Maria Genova şi directorul Euroregiunii “Danubius”, Lili Ganceva.
Sub coordonarea prof. Petra Şerbănescu, copiii au realizat desene şi picturi tematice în aer liber, în faţa Galeriilor de Artă din municipiu, transpunând pe hârtie principalul simbol al oraşului Giurgiu – Turnul Ceasornicului, prin talentul şi imaginaţia lor reuşind să realizeze lucrări deosebite ce urmează a fi expuse. Toţi participanţii au primit de la directorul Centrului Cultural Local “Ion Vinea”, Virgil Peţanca, diplome de onoare şi au fost felicitaţi de organizatori.
Mica delegaţie bulgară a vizitat cu acest prilej şi cele două instituţii de cultură din oraş aflate sub patronajul Primăriei Municipiului Giurgiu, respectiv Centrul Cultural şi Ateneul “Nicolae Bălănescu”. Cunoscută ca o mare admiratoare a folclorului românesc, Maria Genova a avut ocazia să-i vadă pe dansatori la lucru, în cadrul unei repetiţii conduse de Petre Moga, dar şi pe copiii de la dansuri moderne pregătiţi de Tania Moga, adresându-le invitaţia de a participa la două evenimente la Nikolovo, în iunie şi august. Aflaţi pentru câteva ore în Giurgiu, copiii din Nikolovo au putut vedea şi ateneul giurgiuvean şi au asistat pentru scurt timp la evenimentul găzduit de acest edificiu, respectiv “Gala olimpicilor maiorescieni” acolo unde se afla şi edilul şef, Nicolae Barbu. În această locaţie, primarul de Giurgiu s-a întâlnit cu delegaţia bulgară şi i-a oferit Mariei Genova un tablou câştigat la licitaţia organizată de Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”, respectând astfel tema acţiunii de astăzi, pictura. Cu acest prilej, edilul giurgiuvean a fost invitat la Festivalul Teilor de la Nikolovo, din luna iunie.

Ultima modificare: 10.05.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Prime pentru producătorii agricoli crescători de bovine, ovine şi caprine, în cadrul ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.